Meny
... Varukorg

Skapa Deadpool-looken steg-för-steg guide

Skapa enkelt en Deadpool-sminkning som imponerar. Med denna steg-för-steg guide och rätt produkter från Buttericks skapar du en realistisk och häftig Deadpool-look som garanterat blir festens snackis.

Halloween närmar sig och vad kan vara bättre än att gå all-in med en look inspirerad av årets storfilm Deadpool & Wolverine? Vår sminkexpert Louise Arwidmark har tagit fram en sliten Deadpool-look som kombinerar häftig makeup, en snygg röd helkroppsdräkt, peruk och plastsvärd för att skapa den ultimata superhjälteillusionen.

Deadpool sminkning

Louise har använt sig av Kryolan Aqua smink och Moon Creations Pro, som båda är välkända för sina täckande egenskaper och är lätta att använda – även för nybörjare. Här är hennes steg-för-steg-guide för att skapa denna coola Deadpool-look.

Deadpool sminkning

Steg 1: Skapa konturerna

Börja med att använda en hudkrita för att rita upp konturerna av masken. Detta hjälper dig att planera ut placeringen av de röda och svarta områdena och se till att du får till proportionerna rätt. Du kan justera linjerna tills du är nöjd innan du fortsätter med färgerna.

Deadpool sminkning

Steg 2: Släta ut ytan

För att färgen ska sitta bättre och bli jämnare, limmar du dina ögonbryn med ögonbrynsplastic eller special plastic. Det här gör att ögonbrynen försvinner helt under sminket, vilket är särskilt viktigt när du målar över dem med kroppsfärg.

Deadpool sminkning

Steg 3: Applicera röd kroppsfärg

Nu är det dags att fylla i konturerna. Använd en röd kroppsfärg och applicera den över de områden som ska vara röda. Var noggrann och täck hela ytan ordentligt så att ingen hud syns igenom. Kryolan Aqua eller Moon Creations Pro är perfekta för detta steg, då de ger en intensiv färg och torkar snabbt.

Deadpool sminkning

Steg 4: Skapa det svarta runt ögat

Dags att lägga till den karaktäristiska svarta färgen runt ena ögat! Använd en svart kroppsfärg för detta och var noga med att följa konturerna du ritat tidigare. (Se bilderna steg 5 och 6 för referens.) Låt färgen torka innan du går vidare.

Steg 5: Skapa en skuggeffekt

För att skapa en skuggeffekt runt det svarta området använder du en tunn pensel eller en tops med lite svart ögonskugga. Arbeta in färgen försiktigt för att ge ett djup åt masken och få den att se tredimensionell ut.

Deadpool sminkning

Steg 6: Skapa en 3D-effekt på masken

Använd samma teknik runt kanterna på den röda färgen. Lägg en mörkare färg, exempelvis svart eller mörkgrå, längs maskens kanter och blenda ut det för att skapa illusionen av att masken sitter utanpå huden.

Deadpool sminkning

Steg 7: Definiera ytterkanterna

Ta en eyeliner eller svart kroppsfärg och dra tunna linjer runt maskens ytterkanter. Detta kommer få masken att poppa och se mer definierad ut. Här kan du leka med tjockleken på linjerna beroende på vilken effekt du vill uppnå.

Steg 8: Smutsa ner masken

För att få en mer sliten och realistisk look kan du lägga till svart ögonskugga lite varstans i masken. Detta ger en smutsig och sliten effekt som verkligen tar Deadpool-looken till nästa nivå.

Steg 9: Skapa dimensioner med vit färg

För att skapa djup i sminkningen använder du vit kroppsfärg eller vit ögonskugga runt de svarta partierna. Detta kommer att förstärka 3D-effekten ytterligare och få masken att se ännu mer realistisk ut.

Deadpool sminkning

Steg 10: Lägg till highlights

Som sista steg kan du använda en en tunn pensel för att skapa små highlights i masken. Detta gör att masken ser ännu mer detaljerad ut och hjälper till att få fram den där typiska Deadpool-stilen.

Med dessa enkla steg kan du skapa en imponerande Deadpool-look som kommer att göra dig till festens medelpunkt. 

 

Kom ihåg att du hittar alla produkter du behöver för denna look här på Buttericks, så ta en titt i våran smink-kategori.

 

Logga in
Skapa ett konto
Återställ lösenord