Meny
... Varukorg

Sätta i och ta ur halloween-färglinser

Att bära färglinser kan dock kännas lite skrämmande för den ovane. Därför har vi satt ihop denna guide för att hjälpa dig att på ett säkert och bekvämt sätt sätta i, ta ur och ta hand om dina halloween-linser. Med rätt teknik och skötsel kan du förvandla dina ögon och skapa en look som får alla att vända sig om på halloween-festen!

Att komplettera din halloween-utstyrsel med färglinser är ett fantastiskt sätt att ge din look en extra skrämselfaktor. Oavsett om du går för en zombiestil, vampyrblick eller något annat skräckinjagande, är det viktigt att veta hur man på ett säkert sätt sätter i och tar ur färglinserna, samt hur man tar hand om dem för att undvika ögonirritation eller skador. Här är en steg-för-steg-guide som hjälper dig på vägen.

Sätta i färglinser i ögat

  1. Rena händer: Innan du börjar, se till att dina händer är rena och torra. Tvätta dem noggrant med tvål och vatten, och undvik att använda handdukar som lämnar ludd.
  2. Förbered linserna: Kontrollera att linsen inte är ut och in. Den rätta sidan ska likna en skål med kanterna pekande uppåt.
  3. Fokusera på ögat: Titta rakt in i en spegel. Använd ena handen för att dra upp det övre ögonlocket och den andra för att dra ner det nedre.
  4. Placera linsen: Placera försiktigt linsen på ögats yta. Blinka långsamt så att linsen anpassar sig och lägger sig korrekt på ögat.
  5. Upprepa för andra ögat: Följ samma procedur för det andra ögat.

För en mer visuell guide, kan du kolla in 00:22-00:39 i denna sminkning videon när vi gjorde en pumpasminkning!

Ta ur färglinser ur ögat

  1. Rena händer: Tvätta händerna noggrant innan du rör dina ögon eller linser.
  2. Titta uppåt: Titta uppåt och använd långfingret för att försiktigt dra ner det nedre ögonlocket.
  3. Nyp försiktigt: Med hjälp av tummen och pekfingret, nyp försiktigt fast linsen och dra den utåt.
  4. Rengör linserna: Placera linserna i sin linsbehållare och fyll med fräsch linsvätska. Detta hjälper till att hålla dem rena och fria från bakterier.

Skötsel av färglinser

  • Rengöring: Rengör linserna efter varje användning med linsvätska för att ta bort smuts och rester. Använd aldrig vatten eller saliv för att rengöra linserna.
  • Förvaring: Förvara linserna i en ren linsbehållare fylld med linsvätska när de inte används.
  • Byt linsvätska regelbundet: Byt ut linsvätskan varje dag för att säkerställa att dina linser förblir fräscha och rena.
  • Användningstid: Överskrid inte den rekommenderade användningstiden för linserna. Om dina linser är för engångsbruk, släng dem efter användning.

Nu när du vet hur du enkelt kan sätta i, ta ur och ta hand om dina färglinser, varför inte utforska vårt breda utbud av linser för att hitta den perfekta matchen för din halloween-look? Oavsett om du vill ha en skrämmande zombieblick, hypnotiska kattögon eller något helt annat, så har vi något för alla! Kolla in vårt sortiment av linser här och ta din utklädnad till nästa nivå.

Några utvalda linser

Logga in
Skapa ett konto
Återställ lösenord