Meny
... Varukorg

Bus eller godis halloweenguide

När går man egentligen bus eller godis och vad bör du ha redo hemma inför halloween, vi tar fram våra bästa tips!

Alla älskar bus eller godis på halloween och vi på Buttericks älskar både bus och godis! Så gör som oss, dela ut både busiga Buttericks skämtartiklar och godis när det kommer varulvar och gastar utanför dörren. Alla uppskattar att få något roligt som håller längre än en karamell i godisskålen.

När går man bus eller godis?

Halloween är alltid 31 oktober varje år, 2024 infaller den 31 oktober på en torsdag, vilket ger alla barn en spännande paus mitt i veckan för att njuta av halloweenfirandet. Vi tror att det kommer gastar och hälsar på från halloween den 31
och hela Alla helgons helgen fram till och med den 3 november.

Tips till dig som går bus eller godis

  • Vem du ska besöka: Ett tips är att knacka på hos grannar där det lyser eller om det står en pumpa utanför—då vet man att de är extra halloween-redo.
  • Se till att synas: Bär en reflex i höstmörkret—även blinkande djävulshorn, lysande masker och andra tillbehör är ett toppensätt att synas lite extra i halloween-mörkret.
  • Hink eller påse: Ett måste för alla bus eller godis-vandrare är den klassiska godishinken. Den finns i flera olika varianter så man kan matcha sin utklädnad. Är man häxa rekommenderar vi en kittel, annars är den klassiska pumpahinken perfekt. Hitta din godishink här.

Vi rekommenderar även att du väntar med att äta godiset tills dess att du kommit hem och ser vad du fått med dig hem och tvättar händerna innan du börja äta, man vill inte råka äta någon läskig bakterie.

Tips till dig som vill få besök av halloweenfirare

  • Dekorera ditt hem: Skapa en festlig stämning genom att dekorera med pumpor, spindelnät och andra halloween-prydnader. Det gör det roligare för både dig och de som knackar på din dörr och det gör att man ser att du är redo för halloweenbesökare. Köp halloweendekorationer här.
  • Tänd upp ingången: Har du inte möjlighet att dekorerara så se till att din ytterdörr och gångväg är väl upplysta. Använd gärna extra batteridrivna ljus eller lyktor för att skapa en mysig känsla.
  • Variera godiset: Ha en blandning av olika typer av godis så att det finns något för alla smaker.
  • Roligare än godis: Bus eller bus brukar vi säga på Buttericks, ge bort våra roliga skämtartiklar till besökarna och de får något som räcker längre än ett tuggummi.
  • Klä ut dig: Gör upplevelsen extra minnesvärd genom att själv klä ut dig. Det uppskattas av barnen och bidrar till halloween-atmosfären. Se vårat breda utbud av maskeradkläder till halloween.
  • Respektera allergier: Överväg att erbjuda allergivänliga alternativ som godis utan nötter eller glutenfria snacks. Du kan även märka dessa tydligt så att föräldrar och barn vet vad de kan välja.
  • Spela musik: Lägg till lite skrämmande musik eller ljudeffekter för att höja stämningen och göra upplevelsen mer spännande.
  • Var vänlig och tillmötesgående: Möt barnen med ett leende och önska dem en glad halloween. Det gör kvällen trevligare för alla inblandade.

Buttericks bus eller godis halloweenguide 2024

Logga in
Skapa ett konto
Återställ lösenord